maandag 27 juni 2011

De Kleine Fijne Dingen

Er komt een nieuwe rubriek op de weblog, met de naam:

De Kleine Fijne Dingen

In het kort ' DKFD', dat is de categorie waaronder het te vinden is. Een categorie die zeker wel thuis hoort op deze weblog.

Het is een herinnering aan echt simpele, kleine dingen, die een heerlijk gevoel van gelukzaligheid kunnen geven. Niet groots, maar juist klein, alledaags. Dingen waar je gewoonlijk niet bij stil staat, die je als vanzelfsprekend aanneemt, maar die wel, al dan niet onbewust, bijdragen aan een geluksgevoel.

Voor mijzelf ook een stimulans om weer eens stil te staan. Wat vind ik fijn? Wat geeft een goed gevoel?

Zeker nu, op dit moment, gebeurt er in persoonlijke sfeer weer een hoop, waarin je ziet hoe kwestbaar nieuw leven is, maar ook hoe snel een leven weer kan eindigen.

Voor je het weet ren je weer mee in de race van het leven en maak je je druk over dingen die misschien wel belangrijk lijken, maar eigenlijk helemaal niet er toe doen. Over dingen die in de politiek gebeuren of in landen waar je misschien nooit van je leven gaat komen.

Terwijl het zoveel beter is om op je eigen omgeving te concentreren. De mensen om je heen, de dingen die je vooral zelf belangrijk vind en niet de dingen waarvan anderen vinden dat jij die ook belangrijk moet vinden.

En dat hoeven dus geen grootse zaken te zijn, maar kunnen heel simpel zijn. Heel intiem. Even zo'n klein geluksmomentje.

Aan het begin van de week, elke maandag.

3 opmerkingen:

  1. Zonet zat ik met een kopje thee in de laatste zonnenstralen in de tuin. En verwonderde me over de schoonheid van de madeliefjes. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 6 jonge zwaluwen met opengesperde snaveltjes als de deur opengaat, ook een genietmoment. Leuk initiatief!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mooie rubriek. Het is inderdaad belangrijk even stil te zijn bij de kleine dingen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails