woensdag 3 november 2010

Veranderingen

Zo, het wordt weer tijd dat ik weer eens wat ga schrijven op de weblog, het heeft weer lang genoeg geduurd. Ik begon het zelfs te missen!

Zoals jullie wel weten zijn we net terug uit China, nu als een gezin. We hebben een dochter erbij gekregen, een pittige tante van 1,5 jaar oud. Ik kan wel zeggen dat dat een hele verandering is. Op allerlei gebieden, op slaapgebied, uitgaven, energieverbruik, tijd, liefde, nou ja, eigenlijk is ons hele leven veranderd!

Ten goede!

Voordat we naar China vertrokken, hadden we ons een bepaalde levensstijl aangemeten, die nu, na terugkomst, toch enigszins onder druk staat. Een paar voorbeelden hoe we toch wat schipperen. We moeten echt weer een nieuwe balans gaan vinden.

Eten
Voorheen waren we zuinig met ons eten. Nooit iets weggooien, kliekjes worden ingevroren, geen verspilling. Alles zoveel mogelijk biologisch.
Nu zit er een klein mensje aan de eettafel, dat allerlei nieuwe smaken leert kennen. En dus gaat er ook flink wat eten richting vuilnisbak, omdat de smaak (nog) niet bevalt!
Het doet toch wel een beetje pijn, iedere keer wanneer de vuilnisbak weer opengaat voor 'afgekeurd' voedsel.

Energie
Voorheen lieten we nergens onnodig licht branden in huis. Netjes alles uitzetten wanneer we weggaan. De thermostaat lager bij afwezigheid. Zuinig met water.
Nu is het al verschillende keren voorgekomen dat we thuis komen van visite en blijkt dat alle lampen beneden nog aan zijn. Of op de overloop. Of op de wc, of de badkamer, of op zolder. En de verwarming staat langer aan, nu er een meisje met tropisch warm bloed in huis is. En wat denk je van de overuren die de stofzuiger tegenwoordig maakt?

Ontspanning
Kon ik vroeger lekker genieten van een filmpje, onderuit gezakt op de bank. Lekker kijken naar een ranzige horrorfilm, heerlijk! Tegenwoordig val ik halverwege de film uitgeput in slaap. En wanneer er dvd's gekeken worden, dan is dat vaak: Bumba! En nog eens Bumba!

Wisten jullie dat na het kijken van 1 filmpje van Bumba, dat deuntje precies 37 minuten nog in je hoofd blijft zitten?!

Nou ja, ach, en zo is er nog veel meer.

Kort samengevat, er is veel veranderd, maar er gaat ook weer opnieuw veel veranderen. Want wanneer we langzaam aan in ons ritme komen, is er ook weer meer aandacht voor die dingen die we belangrijk vinden, naast het geluk van onze kleine dan.

Een extra uitdaging nu, om alsnog te blijven consuminderen en rekening te houden met het milieu, zeker nu er een extra iemand bij is gekomen. De tijd zal het uitwijzen!

Fijn om weer terug te zijn, ik heb er zin in!

5 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine Yi Mei. Ik heb jullie adoptieblog met heel veel plezier gelezen en schakel nu weer over op de kleine dingen. Consuminderen wordt nu een grote uitdaging (neem dat maar van mij aan... kinderen en consuminderen, het is mij nog niet goed genoeg gelukt)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, jullie hebben er nu een extra uitdaging bij gekregen, haha... Maar wel een hele bijzondere en leuke uitdaging. Daar vinden jullie vanzelf de balans weer in, dat weet ik zeker.
  Succes en geniet van jullie kleine meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk zal jullie weegschaal voorlopig van de ene naar de andere kant blijven wiebelen. Maak je niet ongerust ooit zal het metertje weer in 't midden eindigen.
  Geniet van het kleine juffie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarschijnlijk vinden jullie wel weer een consuminder-balans. Maar nu gebaseerd op een gezin van drie.Geniet voorlopig eerst van jullie dochter. En wen aan elkaar. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je er weer bent! En succes met de nieuwe extra uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails