maandag 9 november 2009

Gezien, gehoord, gelezen

Online op SimplifyLife.nl

De truc is te zien dat alles er al is wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Het is hier en het is nu. Het verlangen naar meer geld, een mooier huis, hippere kleren, een groter tv-scherm een succesvolle carrière….Het maakt je allemaal uiteindelijk niet echt gelukkig.

Geluk zit ‘m vaak in simpele dingen. Tijd besteden aan datgene waar en diegenen van wie je houdt. Geluk zit ‘m in zien wat er is in de wereld, en niet in het nastreven van allerlei behoeftes die je aangepraat worden.

Je hebt ogen om de wereld om je heen te zien: mensen, water, de natuur, de lucht. Je hebt oren om van muziek te genieten, van gesprekken en lachen met andere mensen. Je hebt je smaakpapillen meegekregen om te genieten van een stuk chocola, warme koffie of verse bramen.

Als je ervan uit kunt gaan dat het je aan niets ontbreekt, dan is de wereld van jou en kun je werkelijk vrij zijn.

2 opmerkingen:

  1. Ja, daarom sprak het me ook zo aan, een waarheid als een koe. Maar toch lijkt het soms moeilijk om dat vast te houden, je wordt al snel meegenomen in de maalstroom van de maatschappij en wat erbij komt kijken. Daarom helpt deze weblog wel om de boel scherp te houden!
    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails