De vijgenstruik hing nog vol met onrijpe vijgen. Sommigen wel al verkleurd, maar met het huidige weer, rijpt het niet meer door. Dus zit ik nu met een stapel harde, net geen rijpe vijgen.
Wie o wie heeft een tip voor me?
Wat kan ik er nog mee?
Misschien dat jullie ook met hetzelfde probleem zitten en er elk jaar iets lekkers van maken. Ik ben benieuwd naar de suggesties.
Ik zal de oplossing uitgebreid op de weblog zetten, met eeuwige dankbaarheid voor de tipgever!
Ik geloof dat mijn mama er dit jaar confituur van gemaakt heeft.
BeantwoordenVerwijderenWel nog niet kunnen proeven of het ook lekker is.
Wij hebben zo’n zelfde schaaltje met vijgen staan, en de struik hangt nog vol :-)
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij kan je er vanalles mee maken, als je de vijgen maar even kan laten stoven, zodat ze zacht worden.
Vanavond aten we
4 snelle vijgenflapjes uit de oven
mmm, we aten bijna onze vingers erbij op !
Nodig:
± 8 verse, niet helemaal rijpe, vijgen :-)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
20 gram boter
4 plakjes, ontdooid bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijdt de harde kopjes van de vijgen af, tot net boven het vruchtvlees.
Snijdt waar nodig evt harde groene stukjes weg aan de buitenkant (heb ik bijna niet gedaan).
Snijdt de vijgen in kleine stukjes
Smelt de boter in de steelpan, doe de vijgen erbij en laat stoven tot ze zacht zijn.
Voeg op het laatst de bruine suiker toe en laat nog even mee sudderen.
Schep ¼ van het vijgenmengsel midden op het bladerdeeg, klap de puntjes bij elkaar tot pakketjes
Zet ze in een platte ovenschaal, evt op bakpapier.
Zet de pakketjes ± 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.
Meteen serveren, eet smakelijk !!
Als je dit recept met rijpe vijgen maakt, hoef je ze niet van de harde kopjes te ontdoen.
En dan hoef je ze niet voor te stoven, dan hoef je enkel de boter met de suiker in een pannetje te mengen tot een mooi mengsel, de rijpe vijgen erbij te doen, en dan bijna meteen tot pakketje verwerken … de oven doet dan de rest …
Groeten van de Blaakjes
in de hoop dat je engels kunt lezen (begrijpen helpt ook, weet ik ha ha) google: unripe figs recipes en je komt van alles tegen: jam, soort Turks fruit, pickles ens. Succes en smul ze.
BeantwoordenVerwijderenIk weet helaas geen oplossing. Het enige dat ik kan bedenken is ze voor de sier uit te stallen… Hopelijk krijg je goede tips.
BeantwoordenVerwijderenhttp://mamastaverna.com/baby-fig-spoon-sweet-sikalaki-gliko/
BeantwoordenVerwijderendit recept heb ik vorig jaar gemaakt, en was een succes bij familie die een potje ervan cadeau kreeg. Lekker bij kaas na het dessert, bijvoorbeeld.
groeten anna
Allemaal lekkere tips! Ik ga er zeker een paar doen, die vijgenflapjes klinken ook erg goed.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze voor nu even ingevroren, en er hangen er nog veel meer aan de struik, uds die haal ik er binnenkort ook vanaf.
Wordt vervolgd!