Lekker makkelijk te maken, de ingredienten hebben we altijd wel in huis en het is echt razendsnel klaar!
Groenten met paddestoelen
Ingrediƫnten:
paddestoelen
In dit recept zijn het kastagnechampignons.
Maar shiitake, portobellos kunnen ook, maakt niet uit.
1 prei
1 rode paprika
1 teentje knoflook
verse gemberwortel
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn
1 eetlepel oestersaus
peper
maizena
water
Alternatieven:
Je kan net zoveel groenten toevoegen als je wilt. Reepjes van wortels, Chinese kool, ander kleurtje paprika, zo lijkt het gerecht steeds weer anders.
Heb je geen verse gemberwortel, dan is gember poeder ook goed.
Werkwijze:
- Rasp de gember fijn en hak de knoflook ook fijn.
- Snij de champignons in dikke plakjes.
- Snij de prei in stukken van 5 centimeter en daarna in dikke repen. Wel natuurlijk eerst goed afspoelen, zodat er geen zand in zit.
- Snij ook de paprika in repen.
- Verhit olie in een wok en roerbak de gember en knoflook geurig.
- Gooi alle groenten in de wok en op hoog vuur roerbakken.
- Daarna de paddestoelen met de rijstwijn toevoegen. Ongeveer 1 minuut roerbakken.
- Daarna de sojasaus, oestersaus, wat peper, beetje sesamolie erdoor roeren. En een klein beetje water om de groenten lekker te laten stomen in de saus.
- De saus binden met een papje van maizena en water. Even laten pruttelen zodat de saus dik wordt en daarna direct opdienen.
Smakelijk!
Het water loopt me in de mond bij het zien van die foto!
BeantwoordenVerwijderen