donderdag 21 oktober 2010

Recept: Noedelsalade met kip

Tijdens onze reis naar China verschijnen er een aantal recepten met een Chinees tintje op de weblog. Dit is nummer vijf in de reeks.

Een lekkere salade, die je zowel warm als koud kan eten. Zelf vind ik hem koud het lekkerst. En om het gezond te maken, wel een warme satesaus erbij!

Noedelsalade met kip

Ingrediƫnten:

250 gram gare en dunne noedels
sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus
2 kipfilets
handvol ongezouten cashewnoten

1 eetlepel arachide olie
2 fijngehakte sjalotjes
3 eetlepels grove pindakaas
1 rode chilipeper fijngehakt
6 eetlepels groentebouillon
water

1 chilipeper fijngehakt
halve komkommer
handjevol tauge
handjevol fijngesneden koriander
1 bosui

Alternatieven:

Als de chilipepers te heet zijn, vervang ik ze met frisse paprika.



Werkwijze:
  1. Noedels vermengen met sesamolie en sojasaus en opzij zetten voor later.
  2. Kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar koken en daarna in reepjes uit elkaar rafelen.
  3. De komkommer overlangs doorsnijden en de zaadlijsten eruit halen. Daarna in hele dunne plakjes snijden.
  4. De cashewnoten roosteren in een pan en daarna in kleine stukjes breken of stampen met een deegroller of iets anders wat zwaar is en hard is.
  5. De pindasaus maak je door arachide olie warm te maken in een pannetje of wok.
  6. Smoor de uitjes in de olie en voeg daarna de pindakaas en chilipeper toe. Een minuutje roeren.
  7. Bouillon en wat water toevoegen en laten koken tot een smeuiige saus. Verdunnen kan door water toe te voegen.
  8. De noedels in een schaal doen, alle ingredienten erop doen en garneren met de cashewnoten.
  9. Serveer de warme pindasaus erbij

Smakelijk!




Je kan zien dat de avonden donker worden, de foto's zien er wazig uit omdat ik te weinig licht heb voor een scherpe foto. Hm. Toch eens gaan kijken voor een goeie flitser. Misschien dat ik er wel eentje in China zie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails