Suiker is dodelijk slecht!
De oorzaak van de vetzucht van de mensheid!
Ongecontroleerde bloedsuikerspiegelingen, tandbederf, diabetes, verstopte slagaderen. Het is verslavend, kankerverwekkend!!
Je krijgt er astma van, adhd, hyperactiviteit, migraine. Draagt bij aan dementie, voedselallergie.
Je krijgt er zelfs aambeien van!
Huuuu! V e r s c h r i k k e l i j k!
Aaargh!
Nee, dan dat andere spulletje:
Stevia.
Niks chemisch, puur natuur. Een mooi groen plantje. Lekker met de worteltjes in de grond. Beetje groeien. Lekker relaxed.
En daar maken ze dan ook suiker van. Met de naam Stevia. Klinkt ook zo heerlijk onschuldig. Zeg het maar na, toe maar. S t e v i a. Steeeeeeeeeevia. Steeeeeviiiiiiiiiaaaaaaa. Ja goed zo!
Ook zo super zoet. Nog zoeter dan suiker, sterker ook.
En gezond! Niks vreemds mee aan de hand.
Sterker nog, je wordt er gezonder van!
Geen bijwerkingen! Het verlaagt zelfs de bloedsuikerspiegel! De bloeddruk ook!
Bacteriën in de mond kunnen er niet van eten, dus geen tandbederf!
En het bevat geen calorieën! En geen koolhydraten! Wauw, dus je wordt er niet dik van!
En het is antibacterieel! En stikt van de anti-oxidanten!
En als je er een zalfje van maakt, en je smeert het op je gezicht...dan verdwijnen je rimpels!!
(engelenkoor barst los, en komt samen met de vioolmuziek tot apotheose)
Kortom, om een lang verhaal kort te maken:
En duur dat het is! Het mag dan wel 300 keer zoeter zijn dan suiker, maar voor diezelfde prijs heb ik anderhalve kilo suiker in mijn handen. Dat voelt toch wel lekkerder dan zo'n klein potje. Maar ja, die aambeien! Dat moet ik voorkomen! Dan maar wat meer betalen...
Om te beginnen maar eens kijken of ik het kan gebruiken bij het brood bakken...
Nou ga je nooit meer dood!!! :(
BeantwoordenVerwijderen*gedesillusioneerde deathmetalband overstemt alle violen*
Oh nee! Wat nu!?
VerwijderenGelukkig zit er nog een hoop suiker in andere dingen die we eten. Dus vrees niet, ooit ga ik dood. :-)
Bahbahbah stevia! Ik kocht een veel te duur potje bij de Tuinen maar vind het vreselijk vies, wat een bittere nasmaak! Het schijnt per merk te verschillen, is die van jou wel te pruimen?
BeantwoordenVerwijderenHet smaakt ontzettend zoet. Zeker niet bitter! Maar ik gebruik het dan ook nooit puur. Tot nu toe alleen in het brood.
Verwijderen'k Gebruik dit spul al maanden in het brood, één of twee mespuntjes, niks geen smerige smaak.
BeantwoordenVerwijderenEn het gist schijnt meer geactiveerd te worden(ook ergens gelezen) dan zonder een zoetstof.
Verder heb 'k nog niet echt geëxperimenteerd maar wel een zakje steviazaad gekocht om te proberen een plantje te kweken.
groet
Ja, eens kijken of ik zo'n plantje kan scoren voor de moestuin, kunnen we onze eigen suiker maken!
VerwijderenIk gebruik het in bv appelmoes of muffins voor de helft. De andere helft blijft honing. Want alleen stevia vind ik een te uitgesproken smaak hebben. Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenDat is een goed idee, ik vraag me af of je het ook voor jam zou kunnen gebruiken.
VerwijderenIk heb ook al lang een potje in huis maar ik kom er nog niet mee uit. In de koffie vind ik het vies en met het doseren heb ik ook nog steeds ruzie. Maar ik geef het niet zo maar op!
BeantwoordenVerwijderenIk heb Stevia gekocht bij de Jumbo, maar dat is van Canderel. Is dat nou hetzelfde als wat jij beschrijft???
BeantwoordenVerwijderenKijk eens bij de ingredienten. Ik heb laatst bij een supermarkt ook stevia zien staan, maar dat bestond maar ten dele echt uit steviapoeder.
VerwijderenIk ken de versie van Canderel niet, maar het potje op de foto is ook niet 100% stevia. Er zit ook 'inuline' in.
VerwijderenIn een ander winkeltje verkochten ze wel puur steviapoeder. Voor dezelfde hoeveelheid was de prijs VIER keer hoger!
Ik gebruik vloeibare stevia, 1 druppel staat ongeveer voor 1 eetlepel suiker. Ik maakte er alle vele overheerlijke baksels mee zonder dat mensen doorhadden suikervrij te eten. En het kent geen bittere nasmaak.
BeantwoordenVerwijderenIk eet vrijwel volledig suikervrij dus ben misschien heel zoet ontwend. maar over stevia ben ik erg positief
Hm, druppeltjes klinken ook goed. Eerst maar eens deze pot opmaken, daar kunnen we lang genoeg mee doen.
VerwijderenWaarom zou je je brood willen zoeten??
BeantwoordenVerwijderenDe gist in het brood bewaar ik eerst in de vriezer, en daarna in een bakje in de koelkast. De suiker is 'voedsel' voor de gist, waardoor deze sneller actief wordt.
VerwijderenHet gaat me dus niet echt om het zoet, maar om de gist lekker op gang te laten komen.
Stevia smaakt naar Asperthaam, ik gebruik een flesje. het is wit dus weer chemisch bewerkt als je het goede wilt zal je de onbewerkte moeten nemen de bruine dus.
BeantwoordenVerwijderenDoe mij maar rietsuiker want ik vindt stevia zo goor en smaakt chemisch bah.
Stevia is kut met peren. Maanden geleden heb ik zo'n doosje gekocht waarin 300 pastilles zaten om in de koffie te doen. (ik weet niet meer van welk merk, trouwens) Dat kostte me ongeveer 9.95 euro !!! Goed gelezen ? In Lidl heb je gelijkaardige doosjes kunstmatig zoetstof van Cologran (natriumcyclamaat) , waarin er 1200 stuks gaan voor MINDER dan 1 euro, als ik me niet vergis. Als je dus 300 domme pastilles van stevia opgebruikt, dan zit je er binnen een paar weken door en kan je er nieuwe gaan halen van misschien 8 tot 10 euro, afhankelijk van het merk. Met Cologran kan je veel langer toekomen...Dus prijs-kwantiteitsverhouding is belangrijk voor de consument. Het belachelijke argument dat het om een natuurlijk product gaat zal bij mij nooit opwegen tot het in grotere hoeveelheden kan worden geproduceerd tegen een gelijkaardige prijs. Zelfs al is het beter voor de gezondheid. Zo!
BeantwoordenVerwijderenJe hebt gelijk, het is ook belachelijk duur. Hopelijk dalen de prijzen wanneer het wat gangbaarder is. Tot die tijd gewoon minder suiker gebruiken, dat is nog altijd het gezondst.
BeantwoordenVerwijderen