zaterdag 9 oktober 2010

Recept: Paddestoelen met groenten

Tijdens onze reis naar China verschijnen er een aantal recepten met een Chinees tintje op de weblog. Dit is nummer twee in de reeks.

Lekker makkelijk te maken, de ingredienten hebben we altijd wel in huis en het is echt razendsnel klaar!

Groenten met paddestoelen

Ingrediƫnten:

paddestoelen
In dit recept zijn het kastagnechampignons.
Maar shiitake, portobellos kunnen ook, maakt niet uit.
1 prei
1 rode paprika

1 teentje knoflook
verse gemberwortel

1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn
1 eetlepel oestersaus

peper
maizena
water

Alternatieven:
Je kan net zoveel groenten toevoegen als je wilt. Reepjes van wortels, Chinese kool, ander kleurtje paprika, zo lijkt het gerecht steeds weer anders.

Heb je geen verse gemberwortel, dan is gember poeder ook goed.



Werkwijze:

  1. Rasp de gember fijn en hak de knoflook ook fijn.
  2. Snij de champignons in dikke plakjes.
  3. Snij de prei in stukken van 5 centimeter en daarna in dikke repen. Wel natuurlijk eerst goed afspoelen, zodat er geen zand in zit.
  4. Snij ook de paprika in repen.
  5. Verhit olie in een wok en roerbak de gember en knoflook geurig.
  6. Gooi alle groenten in de wok en op hoog vuur roerbakken.
  7. Daarna de paddestoelen met de rijstwijn toevoegen. Ongeveer 1 minuut roerbakken.
  8. Daarna de sojasaus, oestersaus, wat peper, beetje sesamolie erdoor roeren. En een klein beetje water om de groenten lekker te laten stomen in de saus.
  9. De saus binden met een papje van maizena en water. Even laten pruttelen zodat de saus dik wordt en daarna direct opdienen.

Smakelijk!



1 opmerking: