maandag 25 oktober 2010

Recept: Roerbak van garnalen en zeekraal

Tijdens onze reis naar China verschijnen er een aantal recepten met een Chinees tintje op de weblog. Dit alweer de laatste!

Ik vind zeekraal een hele lekkere groente. Het is wel duur, maar ik hou van de zilte smaak en knapperige bite. En het past prima in de Oosterse keuken.

Een makkelijk en smaakvol gerecht.

Roerbak van garnalen en zeekraal

Ingrediƫnten:

200 gram grote garnalen
150 gram zeekraal

1 eetlepel arachide olie
1 theelepel Shaoxing rijstwijn
1 theelepel lichte sojasaus

eventueel nog zout

Alternatieven:
Omdat de Albert Heijn geen mooie garnalen had, heb ik cocktail garnalen gebruikt. Het harde stukje van de staart eraf gehaald en zo hoef je geen grote garnalen te pellen. Lekker makkelijk.



Werkwijze:
  1. Kook de zeekraal zo'n 3 minuten en giet ze af.
  2. Roerbak de garnalen in een wok en doe er na een tijdje de rijstwijn bij.
  3. Voeg de zeekraal toe en roerbak het nog een minuutje.
  4. Breng het gerecht op smaak met sojasaus.
  5. Je kan eventueel ook nog wat zout toevoegen, maar aangezien de zeekraal al zout is, plus de sojasaus, kan het al zout genoeg zijn.
  6. Direct opdienen in een mooi schaaltje.
Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten