zondag 18 oktober 2009

Appeltjes in de oven

Dit ziet er smakelijk uit.
En supersimpel om te maken!

Ik heb een appel in hele dunne schijfjes gesneden en deze op een rooster in de oven gelegd.

De oven op 50 graden gezet, de deur op een kier en dan een paar uur laten drogen.

Dit kan natuurlijk goedkoper, op een rooster in de zon ergens op een droge plek. Maar aan droge plekken en zon, daar hebben we de laatste tijd een tekort aan, daarom dus de oven.

Gedroogde appelschijfjes. Lekker geurend, intense zoete smaak, heerlijk! Voor in een toetje dat ik ga proberen, maar daar schrijf ik nog wel een volgende keer over.


3 opmerkingen:

  1. Ik heb appeltjes gedroogd om er een kransje van te maken, en de geur.........mmmmmmhhhum idd erg lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De appelschijfjes op een stok rijgen en dan boven de (hout)kachel hangen. Werkt perfect!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een goed idee zeg. Dat scheelt ook nog eens energiekosten en aangezien de kachel dezer dagen toch aan staat, kunnen we het wel proberen. Eens kijken of het ook boven een radiator lukt...

    BeantwoordenVerwijderen