zondag 27 september 2009

Zoet of scherp?

We hebben elke week een groentetas van een biologische zorgtuinderij.

Heel leuk zo'n groentetas, het is vaak een verrassing wat er allemaal inzit. En soms is het gokken. Zoals nu.

Wat zijn dit?



Het lijken kleine paprika's, maar ik denk niet dat het echt paprika's zijn. Ze zijn veel kleiner en hebben een dunner velletje. Het zit meer richting een peper, maar met het uiterlijk van een paprika.

Dat is lastig, want wat gaat er gebeuren als ik ze in het eten verwerk?

Het kan twee kanten op. Of ze smaken lekekr fris en zoet, zoals de grotere paprika's. Of we rennen straks schreeuwend naar buiten met vlammen uit onze mond!

Na wat speuren op Internet lijken ze nog het meest op Surinaamse pepers, Madam Jeanette.
Met Madam Jeanette worden een peper bedoeld die zeer geliefd is in de Surinaamse en Antilliaanse keuken. De smaak en geur lijken op die van paprika, met dit verschil dat "een" Madam Jeanette heel scherp is.
En de pepers op een foto ergens in Flickr lijken er verdacht veel op! Vooral het commentaar is bemoedigend:
These are some of the hottest peppers known to man.
Hm. Voorzichtig zijn dan maar.

De kleuren zijn erg mooi om te zien, het is al een genot voor het oog, ik benieuwd wat onze smaakpapillen zullen zeggen.




Kijk ze daar eens zitten, net een familiefoto met een stel blije pepers. (Of paprika's.)




Eh...blije pepers, beseffen jullie wel dat jullie straks in de soep belanden he? Of in ieder geval in stukken worden gesneden en daarna een kokende olie worden gesmeten?



Ah ja, dat dacht ik al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten